Spoštovani učenke in učenci!

Še nekaj dni in spet se bodo odprla šolska vrata. Praktično do zadnjega tedna v avgustu smo bili nestrpni in v pričakovanju informacij ali bo pouk, glede na širjenje virusa COVID-19, sploh potekal v šolskih klopeh. In končno je padla odločitev – BO! V torek, 1. septembra 2020 se torej spet srečamo v naši šolski stavbi in vsi skupaj zakorakamo novemu šolskemu letu naproti. Pouk bo potekal po modelu B, kar pomeni podobno razmeram kot ko smo zaključevali preteklo šolsko leto. Še naprej se bomo držali navodil NIJZ, upoštevali varno razdaljo in pridno umivali roke ter uporabljali zaščitne maske, z željo, da ostanemo zdravi in se virus čimprej poslovi od nas.

V času vaših počitnic, je bilo v prostorih šole in zavoda zelo živahno, saj so ves čas potekala nujna dela in priprave na energetsko sanacijo šole, ki se pričenja v drugem tednu v septembru. Del šole bo popolnoma zaprt. Nekateri učenci boste tako imeli pouk v preostalih delih šole, drugi v zavodu. Vse potrebne informacije boste dobili 1.šolski dan pri svojih razrednikih.

V zavodu smo popolnoma prenovili polovico vzgojnih skupin, pomeni, da smo obnovili parket, prebelili in namestili novo pohištvo. Želim, da se tisti učenci, ki bivate v zavodu, počutite prijetno in prepričana sem, da boste skrbeli, da vaši spalni prostori ostanejo čim dalj časa tako lepi, kot so sedaj.

Pri peskovniku je postavljenih nekaj novih igral. Ta so namenjena najmlajšim otrokom, zato prosim, da starejši učenci to upoštevate in teh igral ne uporabljate.

 

Spoštovani starši!

Uspešne šole si brez podpore in sodelovanja z vami, ne moremo predstavljati. Vsak dan znova se zaposleni trudimo, da bi našim učencem ustvarili kar najboljše pogoje za učenje in delo.

Vesela sem, da letos na naši šoli nimamo v zunanjih oddelkih niti enega kombiniranega razreda. Glede na malo število učencev po posameznih razredih, imajo tako učenci in učitelji odlične pogoje za učenje in delo.

In končno smo dočakali tudi začetek težko pričakovane in prepotrebne energetske sanacije naše šole. Res, da sovpada začetek del s prihodom učencev v šolo, a sem prepričana, da bomo zmogli. Želimo si le vaše podpore in sodelovanja ter veliko razumevanja ob tej situaciji.

Upoštevanje ukrepov in energetska sanacija šolskih zgradb bo z organizacijskega vidika velik zalogaj. Dela naj bi trajala predvidoma tri mesece: menjava stavbnega pohištva, izolacija notranjih stropov, beljenje, obnova kotlovnice, garderob za predmetno stopnjo in vhoda v šolo in še kaj. Veliko dela v kratkem času! Upamo, da nam bo naklonjeno vreme, da bo lahko popolnoma zaključena tudi fasada. Dela smo razdelili po posameznih fazah. Zaenkrat bodo vsi učenci imeli pouk v stavbah šole in zavoda. Za varnost učencev bo maksimalno poskrbljeno.

Spremljajte objave na naši spletni strani, o vsem bodo sproti obveščeni tudi učenci.

S skupnimi močmi, pozitivno naravnanostjo in veliko mero medsebojnega razumevanja nestrpno pričakujemo in se veselimo nove podobe naše šole.

Šolsko leto 2020/21 naj bo uspešno in veselo ter eno izmed tistih, katerega se bomo z veseljem spominjali!

Ravnateljica: Marija Ferenc, prof.

 

Dostopnost