Letos je kar nekaj otrok preživljalo poletne počitnice v zavodu. Poleg različnih projektov in taborov, smo jih peljali še v Živalski vrt v Ljubljano. To nam je omogočila Zveza prijateljev mladine Moste – Polje, ki nam je podarila vstopnice za obisk.
Na izlet sta 23.8.2022 vzgojitelj Miha in medicinski tehnik Matej peljala Petro, Mateja, Viktorja, Kevina, Rifeta, Santosa, Dejana, Janeli in Polono. Skupaj so preživeli lep dan in se vrnili polni vtisov. 
 
* * * * *
Vtisi otrok
 

Santos: V živalskem vrtu je bilo super. Najbolj sem občudoval volkove in kače. Ob pogledu na ptičjega pajka pa me je krat streslo. Všeč sta mi bila tudi gepard in leopard, saj sta zelo zanimiva.

Jan: V živalskem vrtu mi je bilo všeč. Najbolj všeč mi je bila opica, ker je smešna, ker skače in pleza. Pravzaprav so mi bile všeč vse živali.

Nik: V živalski vrt smo se vozili dve uri. Najbolj všeč so mi bile opice. Imeli smo zelo lep dan.

Dejan: V živalskem vrtu je bilo lepo. Najbolj všeč so mi bili levi in tigri. Le pot v Ljubljano je bila dolga in dolgočasna, saj smo se vozili dve uri v vsako smer.

Matej: Najboljša žival v živalskem vrtu mi je bila tjulenj. Plaval je v bazenu. Ko si šel okrog pa je bilo razgledno okno, da si lahko videl kako plava. Na izletu smo se zelo zabavali.

Žan: Na izletu je bilo lepo, čeprav je pot bila dolga. Najbolj všeč so mi bili jeleni.

Petra: Najbolj všeč mi je bila opica. Sedela je na veji in nas gledala. Rifet jo je poimenoval Katka. Na izletu je bilo zabavno in lepo.

Dostopnost