Naši čebelarji – člani čebelarskega krožka so vse leto bili pridni. Spoznavali so se z delom čebelarja, se učili o tem, kaj vse je potrebno s čebelami postoriti in kako primerno skrbeti za njih. Skupaj z mentorico Marijo Balažic in gospodom Novakom so skrbeli tudi za naš čebelnjak in naše čebelje družine.
V zadnjem času so se še posebej intenzivno pripravljali tudi na državno tekmovanju mladih čebelarjev, ki ga je Čebelarska zveza Slovenije organizirala v sodelovanju z Osnovno šolo Pivka, Čebelarskim društvom Pivka, občino Pivka in Javnim zavodom Turizem Pivka.
Na OŠ Pivka se je v soboto, 11. maja 2024, odvijalo 46. državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije. Slovenski mladi čebelarji in njihovi mentorji se se tam družili ter pokazali svojo predanost in znanje v čebelarstvu. Letos je bilo 500 tekmovalcev. Med njimi so bili tudi naši krožkarji: Anja, Martin in Jure, ki so dobili bronasto priznanje ter Kevin in Niki, ki sta dobila zlato priznanje.
Naša mentorica in ekipa otrok se je ponovno izkazala, za kar jim izrekamo vse čestitke in jih pozdravljamo s čebelarskim pozdravom: NAJ MEDI!

Dostopnost