Ja, spet smo iskali Masterchef skupino Strokovnega centra Veržej.  Za sladki naziv so se potegovale vse vzgojne in stanovanjske skupine. Osrednje dogajanje in izvedba tekmovanja je potekala 13. novembra 2024 od 14. ure naprej. Ob 18. uri je sledila razglasitev.
V domski kuhinji smo dobili sestavine, v skupinah pa pripravili vse potrebne pripomoček in ob 14. uri pričeli. Najprej smo primerno pripravili prostore in sebe. Nato smo si v uvodu ogledali video posnetek sladice, ki nas je čakala za izdelavo. Pripravljali smo bučkino rulado. Pri peki smo se držali recepta, a pri sami izvedbi, dekoraciji in prezentaciji smo imeli proste roke in prosto pot. Vsak po svoje, s svojimi idejami.
Pripravljene rulade je ocenjevala tričlanska komisija v sestavi socialne delavke Renata, svetovalne delavke Sanje in kuharice Tanje, ki je bila predsednica komisije. Že v času nastajanja sladice so se sprehodile po skupinah, pogledale kako je delo potekalo, ali so bila upoštevana navodila in si beležile točke, potem pa radovedno čakale pokušino. Ob 17. uri je vsaka skupina prinesla svoj izdelek in ga predstavila komisiji. Ker so na predstavitvenem krožniku bili le trije kosi, smo preostalo rulado z veseljem »zmazali« v skupinah, ker je bila res odlična.
Komisija je na razglasitvi ob 18. uri povedala, da je imela izjemno težko nalogo, saj so vse pripravljene sladice bile odlične in so odločili majhni detajli. Najrajši bi  zmagovalni naziv podelile kar vsem, a je letos vendarle na koncu zmagala 4. vzgojna skupina in si priborila naziv »Masterchef zavoda 2024«.

 

Besede iz zmagovalne skupine

V sredo, 13. novembra smo imeli Masterchef tekmovanje. To je tekmovanje vseh skupin v zavodu in stanovanjskih skupin. Delali smo bučno rulado. Na začetku smo si najprej ogledali video, potem smo si umili roke in začeli z delom. Jaz sem miksal beljake, Anej pa rumenjake. Dodali smo še bučna semena in bučno olje. Ko se je rolada pekla, smo izdelali človeka, ki je bil za dekoracijo. Ko se je rolada spekla in ohladila, smo jo namazali z mascarpone kremo in jo dali hladit v hladilnik. Medtem smo počistili kuhinjo in posodo. Z vzgojiteljico Nastjo sem se nato pogovoril, kako bom predstavil naše delo pred komisijo. Ko smo bili na vrsti, smo narezali rolado, okrasili krožnik in ga odnesli pred komisijo. Tam sem predstavil delo, kako smo sodelovali in se nismo kregali. Preostanek rolade smo v skupini potem pojedli in nestrpno čakali na razglasitev. Na koncu smo bili zelo veseli, ker smo dosegli vse točke in zmagali.

Petr N. in Anej K.

Dostopnost